کودکان گرسنه یمنی را باید به حق باید میراث ظالمانه جنگ شش ساله رژیم سعودی و متحدانش علیه فقیرترین کشور غرب آسیا دانست.

ترکیب بدترین بحران بشردوستانه جهان با بزرگترین بحران بهداشتی جهان یعنی کرونا سبب شده مرگ میلیونها کودک یمنی بیش از هر زمان دیگری، چشم انداز غالب آینده یمن باشد.
پنج سال جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن، بیماریهای واگیردار و اکنون کاهش کمکهای خارجی در پی شیوع کرونا و بروز بحران اقتصادی برای کشورهای مختلف، یمن را در وضعیت غیرقابل مقایسهای با سایر کشورهای جهان قرار داده و این کشور را در آستانه حذف از نقشه جهان قرار داده است.
از هر پنج کودک یمنی، چهار کودک معادل ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به شدت به کمک نیاز دارند؛ بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار کودک ناچار به ترک خانههای خود و فرار به اردوگاههایی شده اند که اکنون به دلیل کاهش بودجه در معرض تعطیلی قرار دارند.
حدود ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار کودک یمنی به مراقبتهای بهداشتی دسترسی ندارند و بر اثر بیماریهای قابل پیشگیری مانند «دیفتری»، «وبا»، «سرخک» و «مالاریا» جان خود را از دست میدهند.
سوءتغذیه چشمگیرترین جنبه این بحران است؛ ۲ میلیون کودک زیر پنج سال در یمن سوء تغذیه دارند و سوءتغذیه ۳۲۵ هزار نفر از آنان حاد و شدید است؛ این کودکان در صورت زنده ماندن، با آسیبهای جبران ناپذیری مواجه خواهند بود.
رشد نیمی از کودکان یمنی در پی سوء تغذیه فراگیر ناقص مانده است؛ این در حالی است که توانایی آژانسها و سازمانهای بین المللی برای تامین تغذیه آنها از ۱۳ میلیون نفر به هشت میلیون نفر کاهش یافته است.