شهید سید محمد اسحاقی، خبرنگار شهید گیلانی و روایتگر جنگ
خبرگزاری شبستان: شهید سید محمد اسحاقی اولین و به روایتی تنها خبرنگار شهید گیلان است که حتی در جبهه‌ها از حرفه خود دست برنداشت و وقایع جنگ تحمیلی را با خون خود نگاشت.

 شهید سیدمحمد اسحاقی در سال ۱۳۴۱ در یک خانواده روحانی در روستای چهارده، از توابع آستانه اشرفیه دیده به جهان گشود.

خانواده وی قبل از شروع تحصیل عازم رشت شد و در محله خمیران زاهدان رحل اقامت افکند و شهید تحصیلات ابتدائی خود را در مدرسه نزدیک به منزل به نام (شهریار) و سپس دوره راهنمائی را در راهنمائی تحصیلی آصف و دوره دبیرستان را در دبیرستان شهید بهشتی امروز در رشته ریاضی سپری کرد.

اواخر دوره تحصیل دبیرستانی وی که مصادف با شکل گیری انقلاب و در تظاهرات مردمی علیه شاه مشارکت گسترده داشت و در تظاهرات معروف دبیرستان شهید بهشتی گرفتار ماموران رژیم شد و تا پاسی از شب در بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت به گونه‌‌‌ای که پس از آزادی شبانه با قیچی پیراهن خون آلود وی از تنش خارج شد.

سایت راسخون در مورد این شهید بزرگوار می‌نویسد:

سید محمد در روزهاى اوج‌گیرى انقلاب اسلامى، مردانه به مبارزه علیه رژیم مستبد شاه روى آورد. به همین دلیل، یک بار توسط ماموران ساواک دستگیر شد و مورد شکنجه و آزار آنان قرار گرفت. اسحاقى بعد از پیروزى انقلاب اسلامى، به عضویت سپاه پاسداران رشت درآمد تا بتواند از دستاوردهاى انقلاب محافظت کند. او مسوولیت بسیج سپاه را پذیرفت. چندى بعد، به دفتر سیاسى سپاه تهران منتقل و مشغول کار شد.

 شهید اسحاقی در سال ۱۳۵۸ وارد سپاه گیلان شد و پس از مدتی مامور به خدمت در سپاه منطقه سه که در چالوس مستقر بود اعزام شد. از فحوای کلام وی دانسته می‌شد که در دفتر سیاسی سپاه منطقه سه خدمت می‌کند.

وی در طول خدمتش به سبب نوع کار به امور سیاسی و تاریخی علاقمند شد و در این زمینه مطالعات گسترده‌ای داشت و مترصد فرصت برای تحصیل کلاسیک در رشته تاریخ بود تا اینکه در یک ماموریت درون شهری در رشت به همراه « شهید رضا دانا » مورد حمله منافقین قرار گرفت و بر اثر شکستگی پا چند ماهی خانه نشین شد.

در ایام خانه‌‍نشینی وی نیز بی‌فایده نبود چون در این ایام موفق به اخذ دیپلم فرهنگ و ادب به صورت آزاد و سپس با شرکت در آزمون سراسری با کسب رتبه ۲۰۶ وارد رشته تاریخ دانشگاه شهید بهشتی تهران شد.

دلیل انتخاب رشته تاریخ بعدها از وی پرسیده شد و او اهداف بلندی را برای آینده خود و مملکت در نظر داشت که تحقق آن را از این طریق جستجو می‌کرد و به همین دلیل مشغول آموختن چند زبان خارجی نیز بود.

او همزمان با تحصیل در دانشگاه، مطالعات گسترده‌ای پیرامون ادبیات غرب، پژوهش در مسایل سیاسی داشت مقالات وی در دو روزنامه « اطلاعات » و « کیهان هوایی » به چاپ می‌رسید‌.

سایت راسخون در این رابطه مطلبی دارد: او که قلم بسیار زیبایى داشت و تا آن موقع هر از گاهى با نام مستعار در روزنامه‌هاى اطلاعات و کیهان در باب تاریخ و سیاست مقالات علمی چاپ مى‌کرد، با حضور در عملیات‌هاى کربلاى سه و چهار توانست گزارشى مفید و خواندنى در خصوص این عملیات بنویسد.

چاپ مقالات در کیهان، اطلاعات و پاسدار اسلام

همچنین در کتاب هزار چشمه خورشید آمده است: سید محمد‎‎علاوه ‎‎بر ‎‎مطالعات گوناگون‎‎ مقالات ‎‎زیادی ‎‎را ‎‎در ‎‎زمینه‎‎های ‎‎تاریخی ‎‎و ‎‎سیاسی نوشت و ‎‎در ‎‎نشریات ‎‎روز از ‎‎جمله ‎‎اطلاعات ، کیهان ‎‎و ‎‎پاسدار اسلام ‎‎به ‎‎چاپ ‎‎رساند.

اسحاقی ‎‎بسیار طالب علم ‎‎بود ‎‎و ‎‎در ثبت تاریخ جنگ و ‎‎حماسه‌های بزرگ ایثار ‎‎مردم ‎‎ایران ‎‎زمین ‎‎نیز ‎‎نقش ‎‎بسزایی را ‎‎ایفا ‎‎کرد. در ‎‎طی ‎‎هفت ‎‎بار ‎‎اعزام، سه ‎‎سال ‎‎و ‎‎هشت ‎‎ماه ‎‎و ‎‎هفت ‎‎روز ‎‎در ‎‎جبهه ‎‎حضوری ‎‎فعال ‎‎داشت ‎‎و ‎‎گزارش‎‎ مفصلی ‎‎از عملیات‎‎های رمضان ، والفجر۱ و ۲ و ۳‏ ‎‎و ۴ و کربلای‎‎‏ ۳ و ۴‏ ‎‎را با ‎‎قلم ‎‎خویش‎‎ به ‎‎نگارش ‎‎درآورد.

از این ‎‎شهید ‎‎والامقام ‎‎کتابی ‎‎تحت‎‎عنوان «نبرد‎‎الامیه»  در‎‎سال‎‎‏۱۳۷۱‏‎‎از سوی ‎‎سپاه پاسداران چاپ ‎‎و ‎‎منتشر ‎‎شد که نتیجه‎‎ی ‎‎روایتگری‌‎‎ها ‎‎و ‎‎نوشتار ‎‎این ‎‎شهید ‎‎گرانقدر‎‎ است.

دامنه مطالعات وی فقط در زمینه سیاسی نبود بلکه قبل از شهادت وارد وادی عرفان شده بود و همیشه یک کتاب جیبی حافظ را را به همراه داشت.

۲۹ دی ماه ۱۳۶۵

سالروز شهادت سردار رشید اسلام

شهید سید محمد اسحاقی

گرامی باد .

* * * * *

موسسه حقوقی و مباشرتی

صبای عدالت آریانا

 

#شهید_سید_محمد_اسحاقی

#راوی

توسط goodnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *