در این نشست، رییس قوه قضاییه در مورد فردی که به دلیل بدهی، کارخانهاش تعطیل شده بود و مطالباتی به کارگران و هیات حمایت داشت و حمایت قضایی جهت تصفیه فوری مطالبات و همچنین راه اندازی مجدد کارخانه را میخواست گفت: دادستان مرکز استان و سازمان بازرسی ظرف چند روز موضوع را دنبال کنند تا کارخانه راه بیفتد.
رییس قوه قضاییه خطاب به استاندار گفت: رییس کل دادگستری و دادستان مرکز استان فارس پیگیریهای لازم را انجام میدهند و حداکثر ظرف یک زمان یک ماهه شما نیز موضوع را پیگیری کنید تا این کارخانه روی خط تولید بیفتد و رونق بگیرد.
با توجه به راهکار دیده شده در جلسه مسوولین استانی حاضر در نشست به اتفاق قول حل مشکل یکماهه این کارخانه را دادند.
مراجعه کننده دوم، مدیر کارخانه موتورسازی با چهل سال سابقه فعالیت بود که به دلیل یک مشکل حقوقی واحد بزرگ تولیدی وی پلمب شده بود.
این فرد خواستار رسیدگی به این موضوع شد که رییس قوه قضاییه دستور پیگیری موضوع را خطاب به رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ظرف زمانی مشخص صادر نمود.
نفر بعد، رییس کانون بازنشستگان یک شرکت تجهیزات مخابراتی بود که بعد از سال ۸۳ به بخش خصوصی واگذار و پس از آن در سال ۸۵ مشکلاتی برای کارگرانی که بازنشسته شده بودند از نظر حقوق و حق سنوات ایجاد گردیده و مطالبات آنها پرداخت نشده بود.
چرخهای تولید این کارخانه نیز سالهاست دیگر نمیچرخد
رییس قوه قضاییه از استاندار و مسوولین قضایی استان خواست موضوع را از طریق هیات حمایت از صنایع، پیگیری کنند تا مطالبات این ۱۳۰۰ نفر پرداخت شود و کارخانه نیز مجددا راه اندازی گردد.
ایت الله رییسی همچنین سقف زمانی مشخصی برای حل مشکل و پرداخت مطالبات کارگران تعیین کرد.
رییس قوه قضاییه در ادامه با تعدادی دیگر از فعالین اقتصادی و صاحبان صنایع استان فارس دیدار داشت ودستوراتی را برای حل مشکلات این واحدهای تولیدی صادر کرد.
آیت الله رییسی در نشست خبری پایانی سفر خود به استان فارس در خصوص دستاوردهای این سفر عنوان کرد: به دنبال اعزام هیات ۴۰ نفرهای که چهار ماه قبل از طرف ستاد قوه قضاییه به استان فارس اعزام شد، مشکلات قضایی و اداری جای جای استان مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: به دلیل مسئله کرونا توفیق حاصل نشد که زودتر از این در این استان حضور پیدا کنیم؛ اما در سفر امروز این بررسیهای میدانی و آنچه که در جلسات عنوان شد، در جلسه مسئولان عالی قضایی استان فارس با حضور نماینده، ولی فقیه و استاندار مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: حوزه قضایی استان فارس، وسیعترین حوزه قضایی کشور است و ۲۶ مرکز دارد. مطابق بررسیها، در این سفر ۹۷۰ میلیارد ریال برای حل مشکلات حوزه قضایی فارس تخصیص داده شد که این مبلغ از منابع قوه قضاییه و منابع استانی و منابع سازمانها برای نیازهای ضروری به ویژه برای پزشکی قانونی و زندانها و بعضی از ساختمانهای دادگستری، اختصاص پیدا کرد.
آیت الله رییسی در ادامه گفت: امیدوارم با پیگیری رییس کل دادگستری استان فارس و پیگیریهای استاندار، مصوبات این سفر به سال آینده موکول نشود و در سال جاری بتوانیم نیازهای ضروری استان فارس را مرتفع کنیم.
رییس قوه قضاییه در خصوص وضعیت پروندههای موجود در استان فارس اظهار کرد: آمارهایی که ما از استان فارس قبل از ورود به استان داشتیم، نشان میداد که بسیاری از پروندههایی که امروز در استان فارس مطرح است، پرونده هایی است که به هنگام مورد رسیدگی قرار میگیرد. شاید سه تا پنج پرونده است که کثیرالشاکی است که آن هم بخش عمده اش حل شده و بخشی از آن مشکلاتی که دارد به اموال خود فردی که محکوم شده برمیگردد و در حال پیگیری است.
وی اذعان کرد: هم بازرسیها و هم گزارشات، حاکی از به روز بودن پروندهها در استان فارس است که باید این موضوع، هم صیانت شود و هم تلاش گردد که هر چه بیشتر این وضعیت به وضعیت به هنگامتر و به روزتر برسد.
آیت الله رییسی در خصوص مسائل استان فارس خاطرنشان کرد: در جلسه شورای اداری استان که با حضور استاندار و نماینده مقام معظم رهبری برگزار شد، مدیران استان نکاتی را مطرح کردند و در مجموع به این نتیجه رسیدیم که باید در سال جهش تولید حتما برای کارخانجات و کارگاههایی که تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند، برنامه ریزی شود و فعال شدن مجدد آنها از طریق استان و دستگاههای مسئول دنبال گردد.
رییس قوه قضاییه بیان کرد: باید تا جایی که ممکن است با بودجهها و اعتبارات موجود، موانع برطرف شود و کارخانه ها و کارگاهها به خط تولید برگردند.
وی با اشاره به نشست با برخی از مراجعه کنندگان به دادگستری گفت: در این نشست با برخی از تولیدکنندگان دیدار داشتیم. مقرر شد تا ظرف مدت محدودی مجموعه های مربوط به آنها به چرخه تولید بازگردند.
آیت الله رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم مقابله جدی با زمین خواری و تغییر کاربریها در استان فارس گفت: این اقدامات به دلیل جاذبههایی که استان فارس دارد، انجام میشود و باید از طریق سازمانهای مسئول مثل منابع طبیعی، سازمان جنگل ها و سازمان محیط زیست در این رابطه کار دنبال شود و انتظار ما این است که وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو نسبت به مساله آب در اینجا که مساله مهمی است، اقدام و پیگیری کنند.
رییس قوه قضاییه افزود: در این موارد اگر کاری مربوط به دستگاه قضایی باشد نیز حتما دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به نشست با عشایر عنوان کرد: این نشست برای من نشست بسیار دلنشینی بود. عشایر غیور در همه کشور سرمایه ملی هستند؛ به ویژه در استان فارس که سوابق ایستادگی آنها در مقابل انگلیسها سوابقی است که تاریخ ثبت کرده و رشادت آنها در دفاع مقدس و شهدای عالیقدری که تقدیم کردند، گویای تعهد آنها به ایران و اسلام است و به همین دلیل به عشایر الحمدلله به برکت انقلاب اسلامی توجه شده؛ ولی باز هم میطلبد که مشکلات آنها بطور خاص دیده شود.
آیت الله رییسی اذعان کرد: الحمدلله استاندار خودش از عشایر است و قرار شد علاوه بر شورای عشایری که فعال است، یک کارگروه سریع تشکیل شود و برخی از مشکلاتی که این عزیزان دارند، بطور خاص با حضور دادگستری، سازمان بازرسی، سازمان عشایری و بخشهای مربوطه و با حضور آقای استاندار و مسئولان اجرایی به صورت ویژه دنبال شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم به برکت وجود مقدس احمد ابن موسی علیه السلام و وجود مقدس امامزادگان عظیم الشان و به برکت خون مطهر ۱۵ هزار شهید استان فارس و به برکت انفاس قدسی پدران و مادران شهدا و عزیزان بزرگواری که استان فارس دارد، این مشکلات و موانع برطرف شود و اقدامات بسیار امیدبخشی برای استان فارس و مردم عزیز در این استان داشته باشیم.
رییس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: از همه همکاران عزیزی که نشد آنها را ببینیم و از همه مردم عزیزی که امکان نشد به دلیل وضعیت و شرایط کرونایی خدمتشان برسیم، از همکارانی که در جای جای استان کار و تلاش میکنند و از خانوادههای محترمشان باید عذرخواهی کنم.
آیت الله رییسی در جلسه شورای اداری استان فارس، ضمن تبریک به نمایندگان منتخب مردم فارس در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: دوران کرونا و پساکرونا میطلبد که همچنانکه در مواجهه با این ویروس عملکرد مثبتی داشتیم، برای حل مشکلات پساکرونا در حوزه مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، خانواده و نظام اداری نیز با تدبیر و مدیریت انقلابی آمادگی داشته باشیم.
وی افزود: رمز موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا، بدون تردید تدابیر حکیمانه مقام معظم رهبری در همه حوزهها بود؛ بویژه که نه فقط در رهنمودهایشان بلکه در سلوک و رفتارشان هم به همه ما یاد دادند که چگونه میشود کار و تلاش کرد و به اقتضائات این دوره هم پایبند بود.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: حرکت مومنامه مردم در هر کوی و برزن از جلوههای مخلصانهای بود که همه مردم و همه ظرفیت کشور پای کار آمدند.
آیت الله رییسی تاکید کرد: در ماجرای کرونا، رمز موفقیت مهم در این عرصه مردم بودند که حسینیهها و خانهها و مساجد و کارگاهها را به مراکز تولید و کمک مومنانه تبدیل کردند.
وقتی کمک مردم به هر میدانی بیاید، آن عرصه، میدان موفقیت ماست
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه وقتی کمک مردم به هر میدانی بیاید، آن عرصه، میدان موفقیت ماست، گفت: اگر در اقدامات و تمهید مقدمات برای اقدامات، با مردم صحبت شود و اقناع افکار عمومی صورت گیرد، مردم قانع میشوند؛ همانگونه که با در خانه ماندن در روز سیزده بدر مردم همکاری کردند.
آیت الله رییسی در ادامه و در خصوص مفهوم عدالت عنوان کرد: عدالت دارای مباحثی نظری، حوزوی و دانشگاهی و بحثهای آکادمیک است که بزرگان در خصوص آن بحث میکنند و جای آن محفوظ است؛ اما بحث ما و این جمعی که گرد هم آمدیم در حوزه اجرای عدالت در نظام اداری و اجرایی است که بحث بسیار مهمی است.
رییس قوه قضاییه با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) خاطرنشان کرد: عدل هر چیزی را در جای خود قرار میدهد و جامعه را مبتنی بر عدل، میشود اداره کرد.
وی با بیان اینکه سازمانهای اداری کشور مبتنی بر عدالت اداری هستند، گفت: از نکات مهم در سازمانها و ادارات دولتی مسئله اجرای عدالت و همان عدالت اداری است که از آن سخن میگوییم.
آیت الله رییسی ادامه داد: گاهی اوقات منظور از عدالت، عدالت فردی و عدالت اجتماعی است؛ اما سخن ما در این جمع بحث عدالت اداری است. در حوزه اداری، اجرای عدالت بسیار اهمیت دارد که چگونه در این رابطه کار شود.
رییس قوه قضاییه در ادامه با تشریح تفاوت مدیریت در نظام اسلامی با سایر نظامات گفت: اولین نکته این است که در این مدیریت باید قبل از هرکس و هر چیز پاسخگوی ذات مقدس پروردگار متعال بود؛ یعنی پاسخگویی به خدا و در محضر خدا خود را دیدن. دومین نکته پاسخگویی به ارباب رجوع، سوم پاسخگویی به عموم مردم و چهارم پاسخگویی به سلسله مراتب اداری و نظامات نظارتی است که در همه این ابعاد باید پاسخگو بود.
آیت الله رییسی در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: باید نسبت به ظرفیتهایی که امروز در اختیار مدیران است، این پاسخگویی حتما وجود داشته باشد.
از مدیر شجاعی که برای دور زدن تحریمها و اداره کشور خود را به آب و آتش میزند، با همه وجود حمایت میکنیم
رییس قوه قضاییه در ادامه و با اشاره به الزامات شکل دادن ایران قوی اظهار کرد: در این زمینه بدون تردید نیازمند هستیم که مدیران قوی، شجاع و آماده خطر کردن در شرایط و وضعیتهای مختلف داشته باشیم. ما در دستگاه قضایی از آن مدیر شجاع و با همتی که در وضعیت و شرایط تحریمی برای دور زدن تحریمها و اداره کشور خود را به آب و آتش میزند و سعی میکند که یک سازمان اداره شود و در زندگی مردم مشکلی پیش نیاید، با همه وجود حمایت میکنیم.
وی افزود: از یک سرمایه گذار و کارآفرین که تلاش میکند کارخانهاش نخوابد و کارگران اخراج نشوند و چراغ واحد تولیدی روشن باشد، باید هم از نظر قانونی و هم از نظر پرداخت تسهیلات و اعتبارات بانکی و هم از نظر قضایی حمایت کرد.
آیت الله رییسی با اشاره به سخنان یکی از حاضران در خصوص تملک واحدهای تولیدی توسط بانکها به عنوان طلب تاکید کرد: به هیچ عنوان چنین چیزی را نمیپذیریم و نمیشود پذیرفت. در اینجا سه سخن هست: سخن اول اینکه بانک در شرایط فعلی باید به کارآفرین و سرمایه گذار و کارخانه دار و کسی که واحد تولیدی دارد، مهلت دهد تا با تولید و تلاش خود طلب بانک را دهد.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: اگر بانک مرکزی اعلام کرد که امروز بهره بانکی مثلا ۱۵ درصد یا ۲۲ درصد است و بانکی آمد و آن را تبدیل کرد به ۳۵ درصد یا هر چیز دیگر، آیا نظامات اداری مثل دستگاه قضایی و دستگاههای دیگر ضامن اجرای چنین توافقی هستند؟ یعنی اگر بانک مرکزی گفت سود سپرده ۲۰ درصد و کسی آمد و گفت میخواهم ۴۶ درصد بگیرم، ما بیاییم دستگاه اداری کشور را موظف کنیم که تو نسبت به این افزوده باید ضامن اجرا باشی و پیگیری کنی.
وی گفت: در این حالت از نظامات و مقررات وضع شده در کشور تخلف شده است. بانک مرکزی گفته است من امروز به عنوان دولت اعلام میکنم که این میزان بهره باید تعلق گیرد، اما بانکی میخواهد دو برابر آن را بگیرد. یک بحث این است که وام دهنده و وام گیرنده میگویند ما با هم توافق کردیم؛ اما بحث بعدی این است که ما دستگاه اداری کشور را ضامن اجرای این تخلف بدانیم که بنده الان نمیخواهم تکلیف این موضوع را روشن کنم.
ایران قوی، مدیران قوی و قانونگذاری و قضا و اجرای قوی میطلبد
وی افزود: حق، ماندگاری و باطل جولان موقت دارد. هاضمه انسان سم نمیپذیرد و اینکه مقام معظم رهبری به جوانان میگویند که آینده را بسیار روشن میبینند و به مظلومین میگویند که روزنه بسیاری از مسائل را بسیار نورانی میبینم، ایشان درست و حکیمانه میبینند که اوضاع چگونه است.
آیت الله رییسی گفت: ایران قوی، مدیران قوی و قانونگذاری و قضا و اجرای قوی میطلبد. تحول پذیری و تحول گرایی که مقام معظم رهبری فرمودند، باید در تک تک ما وجود داشته باشد؛ یعنی تلاش کنیم تحول در مجموعه مدیریتی ما بوجود بیاید. در استان هر خلاقیت و ابتکار و همفکری که نیاز است، انجام شود و همدلی و همفکری یکی از زمینههای توسعه یافتگی در استان است. خیلی از مسائل در استانها، گره از کار باز میکند و ظرفیتهای بسیاری در استانها مانند استان فارس که قطب کشاورزی و صنعتی است، وجود دارد.
وی ادامه داد: خواسته من از سازمانهای اداری آن است که یک نظارت درون سازمانی در آن فعال شود و هرچه نظارتهای درون سازمانی تقویت شود، کمتر نیازمند نظارتهای برون سازمانی خواهیم بود. عیون خودتان را در دستگاهها فعالتر کنید و به نظارتهای درون سازمانی تاکید میکنم.
آیت الله رییسی در ادامه و در خصوص رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری و مطالبات کارگران اذعان کرد: معاون اول محترم هر دو مورد را دنبال کنند و آقای استاندار و دوستانی که هستند حتما مشروح آن را به ما منعکس کنند تا پیگیری کنیم و ببینیم که راهکار قضیه چیست؛ یعنی ساز و کار آن را بررسی و اگر لازم باشد از طریق مجلس دنبال کنیم و نمایندگان استان فارس الحمدالله ۱۸ نفر هستند و بالاترین مجموعه هستند که نسبت به بعضی از آنها ارادت داریم و انشاءالله در جمع خود پیگیری خواهند کرد و ما مجلس را در این قضیه در جریان میگذاریم.
وی در خصوص چاههای غیرمجاز نیز خاطرنشان کرد: یک قسمتی از این موضوع بحث قضایی است که ما معتقدیم که نباید قضیه قضایی شود و اصلا چرا چاه غیرمجاز حفر میشود و وزارت نیرو اجازه میدهد که چاه غیرمجاز حفر شود؟ چرا اداره منابع طبیعی اجازه میدهد که منابع طبیعی تصرف شود؟ کسانی که برای جنگلبانی، منابع طبیعی و محیط زیست مسئولیت دارند و مرزبانان و مرزداران محیط زیست و منابع طبیعی هستند، چرا این مسائل را پیگیری نمیکنند؟
زمین خواری به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی قابل پذیرش نیست
آیت الله رییسی با بیان اینکه قبل از برخوردهای قضایی برخوردهای مقدماتی وجود دارد، گفت: یکی از مسائل در استان فارس مساله تصرف اراضی و تغییر کاربریها بصورت غیرمجاز و تبدیل زمین کشاورزی به ویلاست. دوستان ما ۳۰، ۴۰ نفر قبل از قضیه کرونا آمدند و بررسی کردند؛ چون این سفر قرار بود سه ماه و نیم و چهار ماه قبل انجام شود که به تاخیر افتاد. آن زمان بررسی کردند و مشخص شد که یکی از مسائل استان فارس زمین خواری است.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه زمین خواری به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی قابل پذیرش نیست، گفت: این مساله را هم مسئولان مربوطه که مرزبانان این قضیه هستند دنبال کنند و هم همکاران ما در دادگستری پیگیری خواهند کرد.
وی تصریح کرد: نگاه ما به اقدامات غیرمجاز مثل حفر چاه هم مانند قضیه کوله بری و قضیه آلونکهاست. اقدام غیرمجاز، کار آن عشایری نیست که ۴۰ سال قبل یک چاه زده است. ما الان افرادی را داریم که با تکیه بر قدرت یا ثروت میآیند و جلوی چشم همه کارهایی را میکنند که صد برابر آن خسارتش برای آب است و برای آب شهری و آب کشاورزی ضرر دارد و اینها مورد نظر است.
آیت الله رییسی در ادامه گفت: همینها را به نظر من باید وزارت نیرو دنبال کند که کار به اینجا نرسد. بله اگر روزی کار به دستگاه قضا رسید، طبیعتا باید تدبیری اتخاذ کند. پرداختن به موضوع یک فرد عشایری که ۴۰ سال قبل چاهی زده، اولویت امروز ما نیست؛ اولویت ما کسانی هستند که همین امروز علیرغم همه این بحثها دارند اقداماتی میکنند که موجب اخلال در منابع آب و آبرسانی میشود.
رییس قوه قضاییه افزود: ما باید با کشاورزان صحبت کنیم؛ یعنی خود وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی باید با کشاورزان صحبت کند و این حرف، حرف خوبی است تا مشخص شود که کدام یک از اینها غیرمجاز است و راهکار برخورد با این قضیه چیست.
آیت الله رییسی با بیان اینکه همدلی و همکاری در استان زمینه بسیار خوب و مبارک است، خاطرنشان کرد: باید بطور جدی نکتهای که آقا فرمودند یعنی جهش تولید، در استان فارس و در هر اقلیمی معلوم شود که چه کارهایی باید انجام شود و چه کارهایی را باید دادگستری و سازمان بازرسی و دستگاههای دیگر دنبال کنند ودر این جهت بنا داریم تا همکاری همه دستگاهها را در ابن رابطه داشته باشیم.
رییس قوه قضاییه با اشاره به سخنان استاندار فارس در خصوص زندانها گفت: ما در اینجا اعلام میکنیم و آقایان نمایندگان نیز دنبال کنند که آمادگی داریم همه زندانها و نه فقط استان فارس بلکه آن دسته از زندانهایی که در کالبدهای شهری ایجاد شده و در وسط شهرها قرار گرفته، همگی را به حاشیه شهرها و جای مناسب منتقل کنیم. استانداریها و شهرداریها همکاری کنند تا این اتفاق بیفتد.
وی افزود: این را به سازمان زندانها اعلام کردیم که در استان فارس و همه استانهای کشور این آمادگی وجود دارد که زندانها را از درون شهرها به حاشیه شهرها ببریم و جای مناسب برای آن ساخته شود که البته مقدماتی لازم دارد که قانونگذار آورده است.
آیت الله رییسی در ادامه بیان کرد: مقدمات این امر کمک استانداریها و شهرداری هاست تا همکاری کنند که این اتفاق بیفتد؛ لذا آمادگی از طرف ما نسبت به این انتقالی که باید صورت گیرد، کاملا وجود دارد.
لزوم ساماندهی اتباع بیگانه
رییس قوه قضاییه با تاکید بر لزوم ساماندهی اتباع بیگانه گفت: ساماندهی اتباع بیگانه از کارهایی است که در وزارت کشور و استانداریها دارد صورت میگیرد و اعداد نشان میدهد که تعداد قابل توجهی از اتباع بیگانه در استان فارس حضور دارند که حضورشان باید با یک ساماندهی همراه باشد و آن ساماندهی مساله بسیار مهمی است. در استانهای دیگر هم این امر یک ضرورت است و ساماندهی اتباع بیگانه نکته بسیار مهم و قابل توجهی است که به نظر من باید بطور کامل صورت گیرد تا با مشکلی مواجه نباشیم.
آیت الله رییسی خطاب به رییس کل دادگستری استان فارس بیان کرد: موضوع اتباع بیگانه مسئلهای قابل بررسی است و شما، دادستان، اداره بازرسی موضوع را بررسی کنید و نکتهای که مربوط به ماست، منتقل کنید و در استان نیز آن را حل کنید. باید راهکارها مشخص شود و تعیین شود که چه بخشی از کار مربوط به وزارت کشور است و چه بخشی به وزارت صمت و چه بخشی مربوط به دستگاه قضایی است. ما در این قضیه معتقدیم که اگر مساله محوری در کمیتههای کاری پیگیری شود، بسیاری از مسائل که دغدغه ایجاد کرده، حل میشود.
وی ادامه داد: برای مقابله با آنچه که دشمن برای ما میسازد، آمادگی همگانی برای ایستادگی نیاز است. این قابل تحمل نیست که توانایی امری در داخل وجود داشته باشد، اما راهکار آن در دسترس نباشد. همانطور که آقا فرمودند هیچ مشکلی نیست که راهکار آن در داخل کشور نباشد. راهکار مشکلات در همین جلسات یا کمیتههای کاری است که توسط استاندار و مسئولین تشکیل میشود. در بحث راهکارها آنچه را که در داخل استان انجام میشود، پیگیری کنید و آنچه در مرکز باید صورت بگیرد را ما پیگیری میکنیم. در گام دوم انقلاب زیبنده نیست که صبر کنیم و ببینیم چه اتفاقی میافتد.
رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: کشور ما کشور انتخابات است و نمیتوانیم کشور را منتظر بگذاریم و اظهار عباراتی همچون «انشاءالله فردا» و یا «انشاءالله بعد از انتخابات» کشور را عقب میاندازد. تحول در حوزههای مختلف باید سریع صورت بگیرد و زمان در حال طی شدن است و اقتضا میکند که همه مصمم مسائل را پیگیری کنند.
آیتالله رئیسی در پایان گفت: توفیقی بود برای بنده که در محضر عزیزان و بزرگواران، نماینده محترم خبرگان، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، مدیران معزز و همکاران خودم در استان باشم.
آیت الله رییسی در ادامه سفر استانی به فارس، از اداره کل ثبت اسناد و املاک این استان به صورت از پیش اعلام نشده، بازدید کرد.
وی در ابتدای ورود، به استماع اظهارات تعدادی از مراجعان پرداخت و درخواستهای آنها را رسیدگی و دستورات لازم را صادر نمود.
رییس قوه قضاییه با حضور در بخشهای مختلف این اداره کل، نحوه خدمت رسانی به ارباب رجوع را مورد ارزیابی قرار داد.
وی در ادامه آخرین وضعیت اجرای طرح مهم کاداستر در استان فارس را مورد پرس و جو قرار داد که مدیرکل ثبت اسناد و املاک این استان توضیحاتی را در این زمینه اعلام کرد و گفت: ۲۰ درصد اراضی ملی در طرح کاداستر تثبیت شده است.
رییس قوه قضاییه به گفتوگوی رو در رو با کارکنان اداره کل ثبت اسناد و املاک فارس پرداخت و وضعیت اقدامات صورت گرفته را بررسی کرد.
وی در مورد نحوه ثبت اسناد از کارکنان این واحد سئوال و بر توسعه استفاده از ابراز الکترونیک برای پیشبرد امور تاکید کرد.
آیت الله رییسی وضعیت دفتر اسناد بازداشتیها را نیز مورد بررسی قرار داد که کارمند این واحد به رییس قوه قضاییه پیشنهاد داد که تدبیری اندیشیده شود که بازداشت اسناد در همان دادگستریها انجام شود.
رییس قوه قضاییه با تاکید بر صحیح بودن این پیشنهاد بر ضرورت حرکت سریع در مسیر تسهیل امور مردم تاکید کرد و گفت: باید در دادگستریها کارشناسی، وکالت معاضدتی و دفتر بازداشت کردن سند مستقر باشد؛ یعنی یک بسته کامل از تمام اقداماتی که سرویس دهنده به قاضی هستند و خدمات قضایی به مردم میدهند این امر میتواند کار مردم را تسهیل کند و باید اجرایی شود.
آیت الله رییسی در واکنش به گزارش یکی از کارکنان این اداره کل مبنی بر حذف فیزیکی کامل پروندههای ثبتی و اسکن شدن آنها، اسکن اسناد را از بهترین اقدامات صورت گرفته در ثبت اسناد فارس عنوان کرد.
غلامحسین اسماعیلی رییس حوزه ریاست قوه قضاییه و حجت الاسلام و المسلمین موسوی رییس کل دادگستری استان فارس آیت الله رییسی را در این بازدید همراهی کردند.



آیت الله رییسی در ابتدای سفر استانی به فارس، با قضات و کارکنان دادگستری این استان دیدار کرد.


آیت الله رییسی که در ادامه سفرهای استانی خود و به منظور بررسی وضعیت دستگاه قضایی استان فارس، در راس یک هیات قضایی وارد این استان شد، در بدو ورود به فرودگاه شیراز در تشریح برنامههای این سفر استانی با بیان اینکه حضور در استانها یکی از برنامههای جدی دستگاه قضا است، اظهار کرد: قرار بود آخر بهمن و اوایل اسفند خدمت مردم و مدیران استان فارس باشیم ولی به دلیل شرایط بهداشتی و لزوم رعایت این شرایط، سفر با حدود سه ماه تاخیر انجام شد.
